Egészségvédelem

.
.
A mi patikánk...
A mi patikánk...

...az Ön partnere a gyógyulásban!

Gyógynövényeink
Gyógynövényeink

Herbária, Naturland, Dr. Chen és más teák - minden tünetre!

Segítünk...
Segítünk...

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!

.
.

... fizetés kártyával!

Previous Next
A A A

Puffadás, hasi görcs, hirtelen hasmenés? A laktózintolerancia Európában gyakori betegség, Magyarország lakosságának mintegy egyharmadát érinti. A jellemző panaszokat szinte bármi kiválthatja, ami laktózt, vagyis tejcukrot tartalmaz. Fontos felismerni, ha a laktózérzékenység áll a panaszok háttérében, mert ez meghatározza mire kell figyelni az étkezésnél. (Hasznos információ - adókedvezmény! A 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény igénybevétele szempontjából súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségeket a melléklet tartalmazza. E73 kóddal szerepel a laktóz intolerancia. Az adókedvezmény igazolását hidrogén kilégzési teszt eredménye alapján gasztroenterológus szakorvos adhatja ki.)
Patikánk a tünetek enyhítésére az alábbi készítményeket ajánlja:

Laktáz enzim kapszula Dr.Chen 60x  JutaVit Laktaz enzim tabletta 60x683489 2016 tn
 VitaPlus Innolact laktaz 6000 etrendkieg. ftabl 60x325341 2019 tn INNOLACT Laktáz enzim 6000 FCC tabletta 60x
Millandjoy laktáz enzim rágótabletta 50x Millandjoy etrendkieg. Tabletta 100x692899 2020 tn
 Colief laktaz enzim csepp 7ml878093 2017 tn Colief laktáz enzim csepp 7 ml

Tamassy Klara OKA tejcukor-érzékenység mondhatni ősi probléma, mely már évezredek óta jelen van az emberi létforma mindennapjaiban. Kialakulásának lehetséges okairól, hatásmechanizmusáról a téma egyik szaktekintélyével, - számos hazai és külföldi tudományos kutatás résztvevőjével és publikálójával - dr. Tamássy Klára belgyógyász, gasztroenterológus főorvossal beszélgettünk.

Laktoz 3Ha észrevette magán a laktózintolerancia jellegzetes tüneteit (hasmenés, puffadás), akkor itt az ideje egy korrekt diagnózis felállításának, a különféle kísérleti diéták helyett.
Melyiket válassza? Hidrogén kilégzési vagy vérszérum glükóz szint teszt? A laktóz intolerancia kimutatására végzett leggyakoribb tesztek közé tartozik a hidrogén kilégzési teszt is.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: laktozerzekeny.hu/

KerdoivTöltse ki a kérdőívet - kiderül, laktózérzékeny-e! Így képet kaphat arról, hogy fennállhat-e az Ön esetében a tejcukor érzékenység, a laktóz intolerancia lehetősége. Nem is gondolunk arra, mi minden tartalmazhat laktózt.
A teszt kitöltéséhez kattintson ide!
(A teszt nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, nem szolgál diagnózisként és nem ad terápiás javaslatot. Egészségügyi probléma esetén javasoljuk szakorvos felkeresését!)
Forrás: strathmann.hu

laktoz 2A laktózt (tejcukrot) a laktáz nevű enzim alakítja át a vékonybélben felszívódó glükózzá és galaktózzá. Ha ez az enzim hiányzik, az laktózintoleranciát (laktózérzékenységet) okoz, azaz a szervezet nem tudja átalakítani és hasznosítani a cukrot.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: WEBBeteg