Egészségvédelem

.
.
A mi patikánk...
A mi patikánk...

...az Ön partnere a gyógyulásban!

Gyógynövényeink
Gyógynövényeink

Herbária, Naturland, Dr. Chen és más teák - minden tünetre!

Segítünk...
Segítünk...

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!

.
.

... fizetés kártyával!

Previous Next
A A A

Kemenyes NellyTudomásul kell vennünk, hogy a maszkhasználat még hosszú ideig napjaink szükséges és kellemetlen velejárója, ami nehézségekkel és szájunkat illetően bizonyos következményekkel is járhat.
A témáról Dr. Kéményes Nelly fogszakorvost kérdeztük, a régi ismeretség okán tegeződve.
- 2020 tavaszán két hónapig szünetelt a fogorvosi ellátás. Meglátásod szerint hogyan hatott a páciensek fogainak állapotára?

Tamassy Klara OKAz évszakok váltásakor a patikákban nő a forgalma azoknak a nem vényköteles gyógyszereknek, amelyeket különböző gyomorpanaszok esetén vásárolnak a páciensek. A fekélybetegségek is okozhatnak ilyen jellegű panaszokat. Dr. Tamássy Klára, belgyógyász, gasztroenterológus szakorvost, kértük fel a témával kapcsolatban egy rövid interjúra.

Makara MihalyMinden ember szeretne minél tovább élni. Az egészségügyi hatóságoknak az emberi életkor növelésével párhuzamosan kiemelt feladata annak megvalósítása, hogy egyidejűleg csökkenjen az emberek betegségben eltöltött napjainak száma, hiszen az egészségügyi kiadások így csökkenthetőek. A cél elérésében - az egészséges életre nevelés erősítése mellett - kiemelt szerepe van a szűrővizsgálatoknak. Mit tudunk a szűrővizsgálatokról? Mikor kötelező és mikor függ az egyéntől a vizsgálaton való megjelenés? Mennyire kor- és nemfüggőek a vizsgálatok?
Ezekről a kérdésekről dr. Makara Mihályt a Szent László Kórház főorvosát, a kórház Tudományos Bizottságának tagját kérdeztük.

erdelyi sipos alizAz idei Karácsonyt és az óév búcsúztatását ugyan szűkebb körben lehetett ünnepelni, ez azonban nem jelentette azt, hogy kevesebb finomságot ettünk volna, talán inkább ellenkezőleg. Ráadásul a sportolási lehetőségek is korlátozottabbak, mint egy évvel ezelőtt. Az eredmény pedig sajnos legtöbbünk számára szomorú, néhány kiló fölösleg… Hogyan tudunk ettől szenvedés-mentesen megszabadulni? Erről kérdeztem Erdélyi-Sipos Alíz dietetikust, táplálkozástudományi szakembert, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkárát.